sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Kollaasirulla

Askartelimme Xingin kanssa Paperisilppurissa postimerkkiteemalla. Tein Xingin tuomalle pergamiinisuikaleelle tällaisen kollaasirullan tai -nauhan, jossa käytin ”postileimoja” ja Marianne Designin joulukalenterista saamaani postimerkkistanssia. Rullan ideana on, että siitä voi napsia paloja omiin töihin, kuten artteihin, kortteihin tai vaikka pakettia koristamaan.

Huomasimme, että pergamiini on vähän haastava materiaali, vaikkei olekaan yhtä tarttumaton kuin leivinpaperi. Yritin ensin levittää sille Distress-mustetta, mutta muste ei koskaan kuivunut ja hieroutui sormiin. Sitten Xing gessosi+kuivatti omat suikaleensa ja yritti leimailla päälle Archival-musteella, mutta gesso jäi kiinni leimasimeen. Parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui leimailla Archival-musteella suoraan gessoamattomalle pergamiinille ja lisätä väriä Distress-musteen sijaan Distress-liidulla. Washiteippikään ei pergamiiniin oikein tarttunut, joten vahvistin kiinnitystä liimalla, ja kalvolle liimatut+irtileikatut PET-teippiperhoset lopulta nidoin kiinni suikaleeseen Armin suosiollisesti lainaamalla Timpan mininitojalla.

Oli kiva kokeilla rullaan Xingin mömmöjä: Distress-liidun lisäksi käytin taustassa Finnabairin metallihiutaleita, ja postimerkkikehykset käsittelin Finnabairin helmiäisvahalla. Toin tapahtumaan myös meille yhteiskäyttöön oman gessoni, jota en ollut käyttänyt pitkään aikaan, ja levitin sitä taustaan sapluunan läpi.

2 kommenttia:

 1. Onpas kaunis ja upea idea. Pergamiini on tosi vaikea materiaali. Minun hassu kokeiluni löytyy täältä https://enkulinkasityot.blogspot.com/2022/04/mukavaa-vappuviikkoa.html
  Minäkin hyödynsin askartelusilppujani leveään pakkausteippiin. Kiinnittelin liimapuolelle silput. Juttu siitä https://enkulinkasityot.blogspot.com/2022/08/idea-silppujen-tuhoamiseen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienot kokeilut, ihanat nuo värikkäät silpputeipit 😊

   Poista