lauantai 27. kesäkuuta 2020

Shabby chic -kortti 1

Osallistuin Nannan Paperin&Helmen kautta ScrapBoysin online-kurssille, johon kuului tarvikepaketti. Pitkän odottelun jälkeen paketti saapuikin, ja pian sen jälkeen saatiin myös linkki videoon. Ihan hauska tehdä välillä tällaista tyyliä! Paketin mukana tuli myös kuuluisaa, Finnabairinkin kai aikoinaan käyttämää puolalaista liimaa, joka on kieltämättä hyvin pitävää, vaikka ihan mattaläpinäkyväksi se ei väitteistä huolimatta kuivukaan.


For the Simon Wednesday Challenge: Anything Goes.

Kaikki paperielementit oli tarkoitus leikata saksilla irti ScrapBoysin 12x12 tuuman papereista. Päätin sen sijaan kokeilla Silhouette Cameo -leikkurini PixScan-toimintoa, jonka avulla leikkuri leikkaa kuvat itsekseen irti taustasta. Ensin paperi kiinnitettiin PixScan-alustaan (joka oli pienempi kuin 12x12, joten sille mahtui vain osa paperista) ja otettiin siitä kännykkäkuva:


Normaalisti tämän jälkeen kuva vain avattaisiin Silhouette Studio -ohjelmassa ja käytettäisiin sen trace-toimintoa elementtien ääriviivojen jäljentämiseen, mutta tässä tapauksessa taustapaperin ja elementtien välillä oli niin vähän kontrastia, että päätin ensin käsitellä kuvaa Photoshop-ohjelmalla. Käytin siellä objektinvalintatyökalua ja tein kuvasta tällaisen version:


Nyt trace-toiminto löysi ääriviivat helposti ja laitoin leikkurin leikkaamaan. Leikkuujälki ei aina ihan osunut kohdilleen, mutta näyttää mielestäni riittävän hyvältä. Koko hommaan meni todennäköisesti enemmän aikaa kuin käsin leikkaamiseen olisi mennyt, mutta tulipahan kokeiltua, ja ensi kerralla tiedän miten kaikki toimii, joten pääsen nopeammin haluttuun lopputulokseen. Facebookin askarteluryhmissä on näkynyt paljon Mintayn korttikuvia, jotka on tarkoitus leikata itse irti valkoisesta taustasta – niihin PixScan toimisi varmaan hyvin jopa ilman Photoshop-välivaihetta.

Näin ensimmäisellä kerralla oli myös se komplikaatio, ettei Silhouette Studio aluksi tunnistanut kännykkämalliani, joten se piti ensin kalibroida ottamalla kännykällä kuva Studiosta tulostettavasta pilkkutaustasta ja lataamalla kuva Studioon. Kun sen on kerran tehnyt, kaikki toimii automaattisesti – mutta ei tosiaan ole ihan teknofoobikon hommaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti